top of page

Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος: Εορτή Παναγίας Τρικορφιώτισσας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Εορτή Παναγίας Τρικορφιώτισσας.

Σας αναμένουμε στο Τρίκορφο Φωκίδος, στο ανδρικό μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ, για να εορτάσουμε μαζί την εορτή της Παναγίας μας.

Εγκώμια και περιφορά επιταφίου της Παναγίας

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στην ακολουθία του Εσπερινού που θα τελεστεί στις 6:30 το απόγευμα, θα ψαλθούν από τους πατέρες της Ιεράς Μονής τα εγκώμια της Θεοτόκου κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η περιφορά του επιταφίου της Θεοτόκου στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής. Το τυπικό αυτό των εγκωμίων και του επιταφίου της Θεοτόκου, έχει καθιερωθεί να τελείται την Κυριακή πριν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πρόγραμμα εορτής Παναγίας Τρικορφιωτίσσης

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, ο Εσπερινός της Θεοτόκου θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα.

Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσουν στις 7:30 το πρωί.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ηχήσουν όλες οι καμπάνες από το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.

Τις ημέρες αυτές οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τη πρωτότυπη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιωτίσσης.

Η εικόνα της Παναγίας είναι θαυματουργική και το πρώτο της θαύμα ήταν το 2010, όπου μετά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας, μέσα στον χώρο της Ιεράς Μονής, σταμάτησαν οι σεισμοί που έγιναν την περίοδο εκείνη και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου 2010 σεισμική δόνηση 5,2 αλλά και στις 22 Ιανουαρίου 2010 σεισμική δόνηση 5,1. Σύμφωνα με σχετική δήλωση τότε, του κ. Τσελέντη διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η σεισμική δραστηριότητα διακόπηκε απότομα.

Η εικόνα της Παναγίας έχει κάνει πολλά θαύματα σε παιδιά, αλλά και σε άτεκνες οικογένειες χαρίζει τέκνα.

Εκ της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος

bottom of page